lauantai 6. huhtikuuta 2013

Lauantai-illan havaintoja

Ompelukoneeni joutui huoltoon reistailevan lampunkannan vuoksi. Olen ommellut anopilta "lainassa" olevalla konevanhuksella muutaman takin. Vanha PFAFF on uuteen Singeriin verrattuna hyvin hiljainen, mutta huomaan kaipaavani Heavy Dutyn järkähtämätöntä luonnetta (kaikki materiaalit ommellaan tasaisella nopeudella paksuuteen reagoimatta ja ilman hyppytikkejä tai muuta kiukuttelua) ja jollain kieroutuneella tavalla myös sen moottorin jyrinää. Semminkin, että saatiin naapurista melko yllättäen torstaina heippalappu jossa väitettiin, että meiltä kuuluu jatkuvaa kolinamuotoista meteliä (epäilemme kuitenkin melko hyvin perustein, että lappu oli joutunut kuitenkin väärään osoitteeseen eikä taloutemme ollut naapuria häiritsevän melun aiheuttaja).

Olen lueskellut erilaisia käsityöblogeja lähinnä pyrkien poimimaan uusia ideoita ja juttuja joita tekisi mieli kokeilla. Uusin fiksaationi on päästä kokeilemaan kaksoisneulaa koska piilotikkikoneeseen tuskin on ihan äkkiä varaa. Mistä taikoa kaksoisneula sunnuntaipäivänä onkin se polttava kysymys... Nähdäkö se vaiva, että selvittäisi mikä ompelutarvikeliike on auki sunnuntaisin (jossain kauppakeskuksessa sellainenkin varmaan olis, Tikata kun ei ole enää auki sunnuntaisin), kokeillako onnea Eurokankaan kanssa vai odottaisiko vaan sitkeästi maanantaille kun pääsee helpoimman kautta käymällä siellä Tikatassa?

Lastenvaateohjeet näyttävät hauskoilta ja helpoilta ja kutsuvat kokeilemaan. Mutta minulla ei ole lapsia eikä myöskään suunnitelmissa enkä ole oikein varma minkä kokoinen kummilapseni on jotta hänellekään olisi mielekästä kokeilla tehdä jotain. Aikuisten vaatteisiin menee kankaita niin paljon ja kun ei oikein ole kaavojakaan niin ei viitsisi lähteä tuhlaamaan kangasta ennenkuin on jostain niitä kaavoja keksinyt.

Lastenvaatteisiin tarkoitetuissa trikoissa on aivan tolkuttoman hurmaavia värejä ja kuoseja, mutta ei tunnu kovin järkevältä tilata isoilla rahasummilla trikoota vain jotta voisi tehdä sata pipoa...?

Tänään ompelin aivan hurmaavista ripstop-kankaista omille koirilleni uudet kevyet kevättakit. Laittelen niistä kuvat vaikka huomenissa kun kolmas jäi kuvaamatta tänään päivänvalossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti