sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Drinksuja ja koiratoimintaa

Lemmikkieni kuulumiset viimepäiviltä ovat joltisenkin seuraavanlaisia;

Kefiiri tuottaa juomaa joka on juomakelpoista (vaikkakin heroittuu helposti) ja aika hyvän makuistakin. Valitettavasti vaan itse sieni on tainnut suuttua minulle ja muuttua jauhoiseksi/kadonnut kokonaan. Tänään haroin epätoivoisesti uutta kefiirijuomaani läpi jotta voisin siirtää sienen uuteen maitoon mutta en löytänyt sitä lainkaan kiinteässä muodossa. Kaiken järjen mukaan kuitenkin, koska juomaa edelleen muodostuu, itse bakteerit eivät ole kuolleet ja kokeilen elvytystoimenpiteitä kermalla. Kevytmaito voi kuulemma olla turhan kevyttä syötävää sienelle ja aiheuttaa sille huonovointisuutta joka ilmenee nimenomaan jauhoisuutena. Toivotaan parasta, kefiiri nimittäin on ollut tosi kätevä lisä koirien ruokavalioon, itse olen juonut sitä välillä lasillisen ja ennenkaikkea, se sopii erinomaisesti kaikenlaiseen ruuanlaittoon. Sellaisiin juttuihin joihin laittaisi normisti kermaviiliä, rahkaa tms. Ja ottaen huomioon, että pikkuruinen sieneni on tehnyt vuorokaudessa puolisen litraa valmista juomaa ja kahdessa jogurttimaista paksumpaa tavaraa on tuote verrattuna kaupan kermaviileihin jne tosi edullista.

Jos nyt kävisi niin, että sieni on lopullisesti mun taitamattomuudesta kuollut tilaan kyllä ehdottomasti samasta paikasta uuden ja koitan olla vähän taitavampi ensi kerralla.

Esimerkiksi männäviikolla tein kefiirijauhelihapihvejä ja grillailin ne kypsiksi. Ohuet sipulirenkaat paineltuna jauhispihvitaikinaan kypsyvät ihanan pehmeiksi ja maukkaiksi pihvejä paistaessa. Mausteiksi laitoin mustapippuria ja juustokuminaa pääasiassa, sekä perinteisen ranskalaisen sipulikeittopussin kefiirin sekaan.

Grillin käyttö on vielä näin alkukesästä vähän hakusessa ja pihvit ottivat hiukan turhan paljon väriä paistovaiheessa, mutta kylläpä se tästä taas. Sähkögrillillä joudutaan kuitenkin näin kerrostaloeläjinä jatkamaan.






Kombutsa alkaa olla valmista ja samoin uusi sieni joka pönttöni pintaan on kehittynyt on ottanut selvää muotoa ja muuttunut melko kiinteäksi. Pöntöstä nouseva miedon etikkainen tuoksu ei ole lainkaan niin ällö kuin postissa saapuneessa alkunesteessä joten ehkäpä tuota uskaltautuu maistamaan. Josko huomenna keittelisi uuden teen ja maistelisi tätä tuotosta sitten kun se on jäähtynyt kunnolla jääkaapissa.





Koirapuolelta kerrottakoon, että viikko sitten nuorimmaisen voitti maastokisat Liedossa ja sai täten viidennen sertinsä. Käyttövaliohakems lähti siis Kennelliittoon ja innolla odottelen josko titteli aikanaan ilmestyisi näkyviin. Eilen riviä sitten vielä muutettiin hieman komeammaksi kun Olga osallistui kolmivuotiskauttaan kisaavien ikäkausikilpailuun, derbyyn ja voitti vielä senkin. Näin ollen, kun tittelit aikanaan päivittyvät on Olga Fi-Kva-m DVM-13 Just Nosy Willow.
Olgan velipoika samasta pentueesta voitti oman sarjansa ja on tulevaisuudessa sitten DVM-13 Just Nosy Magnetic.


Olgallehan on suunnitteilla luultavasti ensi viikolla alkavasta kiimasta pennut joten nyt mammalomalle onkin hyvä siirtyä.
Olgan Tuikku-emä aloitti kiiman viime viikolla ja lähtee tapaamaan sulhastaan puolestaan sitten ensi viikolla joten luvassa on pennuntuoksuinen loppukesä jos molemmat pentueet toteutuvat. Tuikun pentueesta löytyy lisäinfoa kasvattajan kotisivuilta www.besties.fi .

Sunnuntaita vietettiin pitkästä aikaa kiireettömästi pötkötellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti