keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Superfoodia, tai oikeastaan juomaa

Näin Helatorstaina nautiskelin aamiaiseksi kahvinmakuisen jugurtin (ehdottomasti pitää olla Arla/Ingmannin versiota, se on parasta) ja kylmää, tukevasti sokeroitua teetä.

Kombinaatio on vähän erikoinen, mutta sen pohjasyy on yksinkertainen. Tilasin itselleni Volgansienen, tai toiselta nimeltään Kombutsa/Kombucha -sienen joka minun piti hakea postista eilen. Sientä varten olin valmistanut ohjeen mukaan vahvaa, tukevasti sokeroitua teetä ja jäähdyttänyt sen jotta sieni"vauvalla" (joka muuten mielestäni on vähän omituinen termi, käytän itse jatkossa vaikka sienen alkua nimityksenä) olisi oikean sorttinen kasvualusta alkaa tehdä työtään. Eli siis bakteerikäymistä joka tekee teestä paitsi hyvin hapanta niin tietenkin oikein huisaa superfoodia joka sisältää ilmeisen paljon hyviä bakteereita ja antioksidantteja.

Joissain ohjeissa jopa suositeltiin aloittamaan sienijuoman käyttö varovaisesti vain puolikkaasta lasillisesta päivässä koska se voi aloittaa elimistön puhdistumisen sisäistä reittiä jopa niin tehokkaasti, että ihoon pukkaa oikein tujua finniä aluksi. Odotan efektejä mielenkiinnolla ;)

No, Posti/Itellahan se teki taas tempauksen ja olikin sulkenut konttorinsa eilen kaksi tuntia aikaisemmin kuin normaalisti ihan vain koska tänään on Helatorstai. Siellä se mun sieneni nyt mujuuntuu sitten lämpimällä hyllyllä konttorissa ja toivonmukaan ei ota kovin itseensä tästä saamastaan melko rankasta kohtelusta. Toki ovathan bakteerit sitkeää kansaa, mutta enemmän arveluttaa mahdollisten kontaminanttien määrän kasvu mikäli se kovin kauan joutuu tuolla kärsimään. Pitänee huomenna heti aamusta mennä ruinaamaan sientäni takaisin ja tuoda se kotiin ja laittaa uuteen teehen uimaan ja syömään.

Minkäänlaisia odotuksia mulla ei oikeastaan tuon sienijuoman suhteen ole. Lueskelin aiheesta joskus jostain naistenlehdestä (tästä on luultavasti jo vuosia) ja jotenkin tuo ajatus iskostui päähän, että pitäisi kyllä kokeilla joskus mielenkiinnosta. Aina sillointällöin olen aiheesta googlettanut ja nyt viimeisimmällä kerralla törmäsin tähän blogiin http://volgansieni.blogspot.fi/ josta sienie alkuja sai postiennakolla tilata. Enempiä miettimättä (minulla on tapana "vähän funtsia" juttuja ja sitten ne unohtuvat tai vain jäävät) pistin sähköpostia blogin pitäjälle ja tilasin muutaman sienen alun. Ja tähän on nyt siis tultu. Ehdin mm. googlettaa, että valmis fermentoitu teejuoma on todella hapanta, PH jopa alle 3, eikä siinä ole enää hiilihydraatteja juuri lainkaan jäljellä koska sieni on käyttänyt kaiken sokerin ravinnokseen.

Pohdiskelin jo, että eikö noin hapan juoma kirvele suussa...? Muovipurkit se potentiaalisesti sulattaa ja metallin hapettaa, eli lasipurkissa valmistaminen on ehdottoman tärkeää.

Raportoin aiheesta kyllä lisää heti kun pääsen sieneni kanssa tekemisiin. Kefiiristäkin pitäisi kertoa, tilasin nimittäin kefiirin siementäkin tuossa, eräästä toisesta blogista ja sen pitäisi saapua myös pikapuoliin. Tähän ajatuksena oikeastaan oli mieheni joka on tykästynyt juomaan piimää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kombutsa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kefiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti