lauantai 23. maaliskuuta 2013

Meriörkkipastaa!

Meidän taloudessa on elelty semmoisia aikoja, että olen pyrkinyt suorittamaan suunnitelmataloutta ja sen myötä käyttämään myös ravintoon rahaa jos nyt ei vähän niin edes harkiten.

Valitettava ilmiö on kyllä se, että jos näin talvi-Suomessa haluaa edullisesti syödä niin ruoka ei kyllä käsitä vihanneksia ja sen puutoksesta kärsin näin viikon suunnitelmatalouden jäljiltä. Ensi viikoksi haen kyllä vaikka väkisin Lidlin halpatuontikasviksia salaatiksi lautasen reunalle.

Anyway, perus edullista on toki tehdä ruokaa kerralla useammaksi päiväksi mutta perjantain kunniaksi halusin kuitenkin väkertää jotain vähän spesiaalimpaa. Koska viimeksi kun syystä tai toisesta kävin tukussa ostin kilon pakastesimpukoita totesin että on aika käyttää niistä osa viikonloppuappeeseen ja mies haki kaupasta vielä ihanaa tuoretiskin jyväleipää tämän kaveriksi.

Yksinkertainen on kaunista joten ohje on jotakuinkin seuraavanlainen;

Pannulle rasvaan (kylmäpuristettu rypsiöljy on hyvää) tirisemään muutamat sipulit, valkosipulinkynnet, hieman chiliä ja mausteita kuten valkopippuri, mustapippuri, kurkuma (lähinnä väriksi), jeera jne. Pyöritellään kunnes sipulit on imeneet makua ja kypsyneet sopiviksi.

Kun näyttää ja tuoksuu hyvältä laitetaan päälle ruokakermaa (tai kuohua jos kehtaa) pari purkkia ja annetaan tämän seoksen pulputella miedolla lämmöllä.


Meriörkit on hyvä ottaa sulamaan ajoissa, minä en koskaan niin muista tehdä ja koska meriörkit ovat yleensä suolattuja sulatankin ne valuttamalla niihin haaleaa vettä ja puristelemalla sulatetut sitten vedettömiksi. Näin ei mene kastikkeen koostumus pilalle eikä suolan määrä lisäänny yllättävästi.


Kun soosi tuntuu ja maistuu valmiilta  heitetään meriörkit sekaan ja pyöräytetään nopeasti, kuumennetaan lähes kiehuvaksi ja otetaan pois liedeltä, kumipalloja kun ei kukaan tahdo pureskella ja sekä simpukat, että katkikset muuttuat kyllä sellaisiksi samantien jos niitä keittää. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa mausteita.

Tämä pasta sai kaverikseen täysjyväfarfallea (me syödään aina jotain täysjyväpastaa). Sekoitin soosin suoraan pastoihin valmiiksi. Kylkeen sitä tuoretta leipää.


Jos ei tällä vehnän määrällä turvota niin sitten ei kyllä millään! Mutta hyvää se on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti