lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pännimys

Nyt on pakko purkaa hieman harmitusta pois.

Ompelukoneesta paloi viikko sitten lamppu. Olen ommellut silti sitkeästi aina kun päivänvaloa on riittänyt. Tilattiin ompelijanmaailma.fi -nettikaupasta uusia lamppuja jotka saapuivat maanantaina. Viikko on ollut sen verran haipakkaa, että vasta näin lauantaina intouduin lampunvaihdolle uuteen ompelukoneeseeni.

Nappasin postimyyntifirmasta tulleen pienen paketin auki ja ensimmäisenä näpeille levisivät avoinaiset (??) Airamin lamput jotka olin tilannut varalampuiksi saumuriin. Ilmeisesti lamppujen pakkaukset olivat niin vanhat, että liimat olivat hapertuneet. No sama kai se, kyllähän hehkulamppu silti pitäisi olla ehjä.

Seuraavan utsinnan kohteeksi tulivat Singerin lamput ja aloin innokkaasti ruuvailemaan uutta lamppua paikalleen koneeseen. Vaan sepä ei syttynytkään?!
Pohdiskelin tilannetta hetken ja ruuvasin lampun irti, tarkistin piuhat ja kokeilin uudelleen. Ei syttynyt ei. Avasin toisen samanlaisen lampun, ajattelin että toki hehkulamppu voi olla rikki ja ruuvailin sitä tovin paikalleen ompelukoneeseeni. Lopulta minulla oli kädessäni kannaton hehkulamppu ja kanta kiinni koneessa. 

Suusta purkautui jokunen ärräpää.

Kaivelin irtokannan pihdeillä irti ompelukoneesta. Vertailin vanhan lampun ja uusien kantoja todeten, että ne ovat samanlaiset, kokeilin vielä kerran vanhaa lamppua koneeseen mutta se ei syttynyt kuten ei ehjä uusikaan.

Ompelijanmaailmaan lähti reklamaatio ja minä pohdiskelen tässä, että voiko olla mahdollista, että reilun kuukauden vanhassa ompelukoneessani olisi sähkövika lampussa kun itse kone kehrää kuin kissa. Toki kai se mahdollista on mutta ei vain tunnu kovin todennäköiseltä... Semminkin kun paketin muutkin tuotteet olivat vähintään epäilyttäviä tuon toimimattoman lampun lisäksi.

Perhana. Nyt on kello niin paljon etten enää tälle viikonlopulle ehdi edes liikkeeseen ostamaan vielä yhtä lamppua testiin todetakseni, että onko todella vikaa SEKÄ lähetetyissä lampuissa ETTÄ ompelukoneessani.

Joten, josko menisi sitten ompelemaan niin kauan kun tälle päivää valoisaa aikaa riittää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti